ELMus


ELMus är ett utskott inom ELMsyd som har sång och musik som sin uppgift. ELMus mål är att stötta, uppmuntra och inspirera människor till att använda sång och musik som ett redskap i relationen med Gud.
Vi vill att musiken ska vara en levande del av den kristna gemenskapen.
På denna sida finns information om körer, inspirationsdagar och annat som vi anordnar. Tveka inte att kontakta oss.

Kontakt: Maria Axelsson
073-915 64 40
maria.axelsson123@gmail.com

Medlemmar:
Maria Axelsson, Helena Larsson, Lovisa Johansson, Betty Alfredsson, Markus Hansson, Glenn Björkman, Algot Westmark

Stöd gärna ELMus sång och musikverksamhet med en kollekt. ELM Syds plusgiro 381687-3

Studieförbundet Sensus bjuder in till en temaserie om ”Musikens betydelse i församlingen”. Det finns två tillfällen kvar under våren 14 april och 25 maj och därefter blir det ett tillfälle till hösten. I vår sker träffarna på distans. Anmälan är kostnadsfri. Mer information finns på sensus.se.
Här finns även en folder med lite information.

Läs mer om: 
Primkören Syd |Primkören Väst | Primkören Öst | Triplakören | Instrument och ljudanläggning | För körledare | CCLI | Nyheter

Exalt
Varmt välkommen att vara med i Exalt! Kören är för dig som vill utvecklas musikaliskt och som längtar efter att möta och ära Gud tillsammans med andra, genom sång och musik, andakter och gemenskap. Med Jesus i centrum i sångerna växlar vi mellan olika stilar. Vi sjunger både gospel och lovsång, samt även återupptäcker den äldre sångskatten.

Sångare från olika generationer, gymnasieåldern och uppåt, är välkomna till kören. Vi träffas och övar varannan tisdagskväll kl 18 – 20.10, udda veckor, i ELF-kapellet i Kristianstad (Fästningsgatan 7, 291 34  Kristianstad).
Här är uppgifter om Exalts övningar och uppsjungningar våren 2023.

SÅNGTILLFÄLLEN I VÅR/SOMMAR

  • 19 mars Kapellet Kristianstad kl 10 (mässa)
  • 10 april ELMus Påskkonsert, Markaryd – Annandag Påsk kl 16
  • 14 maj Pingstkyrkan Kristianstad kl 17

För mer info och intresseanmälan, kontakta ledarna Vilma Bergström (0709-476669), Sven Hammarberg (0709-2056559) eller Erik Gustavsson (0730-852139.

Primkören Syd
Prim Syd är en barnkör för dig som är sångglad och går från förskoleklass upp till 6:an. Tillsammans sjunger vi framförallt om Jesus och livet med honom, men även leker och fikar.

Vi övar minst en lördagsförmiddag i månaden, klockan 9.30 – 11.30, på Filippi i Lund, Sandgatan 14c.
Övningsdatum för hösten 2021 är 18 sep, 23 okt, 27 nov och 11 dec.

Varmt välkommen att prova på och ta chansen att lära känna nya kompisar och uppleva hur kul det är med sång.
Under ledning av Vilma Bergström 0709-476669, Linnea Bergström 0709-697978

Primkören Väst
Häng med och sjung i barnkören som med lekfulla och innehållsrika sånger är en stor glädjespridare! Kören riktar sig till barn som går i klasserna 0-6. Övningarna är på Missionsgården Strandhem i Örkelljunga, på lördagar mellan 09:30 och 11:45 med en paus för fika.
Vårens övningar är:
21 jan
11 mars
22 april
3 jun

Under ledning av: Sofia Nilsson 073-687 15 80, Marta Fjällström 070-775 89 44 och Ester Andersson 072-449 88 48.

Under sommaren 2015 släppte Primkören Väst skivan ”Det är på riktigt!”. En rolig, glad och helt fantastisk skiva – fullmatad med nyskrivna sånger för barn! Skivan och medföljande nothäfte finns till försäljning på www.bvforlag.se. Några av låtarna finns även på Spotify.

Primkören Öst
Primkören Öst är en kör för barn i förskoleklass upp till 6:an och övar i ELF:s Kapell i Kristianstad. Primkören har tagit uppehåll under hösten 2020. Vi återkommer med mer information när den planerar att starta igen!

Triplakören
Tripla är en kör för dig som går i högstadiet, åk 7-9, och som gillar kristen sång och musik, fika, gött häng m m.
Vi övar 9.30 – 12.00 i Hässleholms missionshus tre lördagar under vinter/vår: 14 januari, 11 februari, 11 mars, 1 april och 13 maj.

För mer information kontakta Jenny Adielsson, 070-974 38 17.

Instrument
ELMus har en fin uppsättning instrument till utlåning vid olika evenemang och programpunkter som ELM Syds föreningar anordnar:
Elbas med förstärkare (Yamaha BB414 + Ampeq 400w)
Elgitarr med förstärkare (Fender Telecaster + Peavey Classic 30)
Trummor (Premier set + EFES handsmidda cymbaler)
Kontrabas
Piano (Yamaha CP300 Stagepiano, prioriteras till tältmöten)
Till dessa instrument finns allt som behövs för att de ska kunna användas; sladdar, ställ och fodral så att de kan transporteras smidigt. Instrumenten är till för att användas så tveka inte att låna dem för ert evenemang.
Instrumenten förvaras i Eket, Anders Nilsson har ansvar för bokning och utlämning. Har du frågor om instrumenten är du välkommen att kontakta Anders Nilsson: tel 076-618 82 92 (bokning och utlämning)

Ljudanläggning
ELMus erbjuder ett komplett ljudsystem till utlåning vid olika arrangemang som anordnas inom ELM Syds verksamhet och i anslutna föreningar. Genom att tillhandahålla ett ljudsystem vill vi underlätta mötesverksamhet av mer tillfällig karaktär som tältmöten, sångkvällar m.m. samt erbjuda föreningar möjlighet att vid behov förstärka sin befintliga teknik.
Det går även bra att som enskild medlem i någon av ELM Syds föreningar hyra ljudanläggningen för privata festligheter. Vi tar då ut en avgift, se våra riktlinjer för ljudanläggningen.
Ljudanläggningen består av högtalare, monitorer, mixerbord, mickar med tillhörande kablar, stativ och transportlådor. Systemet har kapacitet att fylla upp såväl missionshus som mötestält. Mickar och utrustning klarar mycket väl av att förmedla tal, musik och kör. För ingående information om ljudsystemets komponenter, se våra Riktlinjer för ljudanläggning.
Anläggningen förvaras i Eket, Anders Nilsson har ansvar för bokning och utlåning. 

Hör av er för bokning och mer information:
Anders Nilsson: tel 076-618 82 92 (bokning och utlämning)
Klicka här för att göra en preliminär bokning

För körledare
ELMus stöttar körverksamheten på följande sätt:
> Vi betalar för fika under övningarna.
> Vi ger ett årligt bidrag till inköp av noter, aktiviteter, körresor med mera.

Vi ordnar träffar för körledare.
> Vi erbjuder reseersättning till körledare till övningar och uppsjungningar. Ansökan om reseersättning skickas via reseersättningsblanketten till ELMus ekonomiansvarige Markus Hansson. Utlägg och betalningar sköts sedan av ELM Syds ekonomiansvarige.
Vid frågor kontakta Maria Axelsson
maria.axelsson123@gmail.com

CCLI
Enligt svensk upphovsrättslag får man inte kopiera copyrightskyddade texter utan upphovsmannens tillstånd. Att projicera en text med projektor eller overhead utan tillstånd är också olagligt. Därför finns CCLI, Christian Copyright Licensing International.
Med en CCLI –licens får man laglig rätt att duplicera, datalagra och projicera texter till över 175 000 psalmer, lovsånger och andra andliga sånger!
Genom CCLI –licensen har ELM Syds föreningar möjlighet att lagligt göra följande:
Skriva in och lagra sångtexter i olika dataprogram
Skapa egna sångtextblad, sånghäften, pärmar och programblad med sångtexter etc.
Kopiera, duplicera eller trycka upp de texter ni har producerat
Framställa exemplar för projicering, via overhead, projektor etc.
CCLI strävar efter att kunna stödja de kristna sångskrivarna och att garantera en rättvis distribution av pengarna. Detta görs med rapporter från varje licensinnehavare som grund.
ELMus fortsätter framöver att stödja ELM Syds föreningar genom att betala en CCLI- licens som gäller för alla föreningar inom ELM Syd. Licensnumret för ELM Syds licens är 785362
När en text projiceras under t ex en gudstjänst ska följande information visas i samband med texten: Sångens titel, författare/kompositör, © År och Copyrightinnehavare, CCLI-licensnummer.
Ett exempel: Att lära känna dig, Text & musik: Bo Järpehag, © Bo Järpehag, CCLI #785362

Varje förening rapporterar in vilka sånger som används i gudstjänsterna. Detta görs genom att löpande fylla i formuläret på följande hemsida: http://se.ccli.com/rapport/
Hjälp att fylla i rapporten finns här: https://profile.ccli.com/account/signin?appContext=OLR&returnUrl=https%3a%2f%2folr.ccli.com%3a443%2f eller om man tar denna länken https://se.ccli.com/
ELM syd har numera även en licens för att lagligt visa sångtexterna under livesända gudstjänster. Precis som vid projicering av sångtexter behöver licensnumret finnas med vid dessa livesändningar. Kontakta ELMus ansvarige för CCLI om din förening saknar detta licensnumret.

Saknar du inloggningsuppgifter eller har frågor i övrigt, kontakta ELMus ansvarige för CCLI, Betty Alfredsson, bea.alf96@gmail.com, tel: 070-951 41 78.
ELMus vill att vår sång- och musikverksamhet skall följa gällande lagar. CCLI licensen gör detta möjligt på ett enkelt sätt!

Tillbaka till ”Verksamhet”

Nyheter från ELMus

Startar 7 september ! Läs mer>

Läs mer

"För att du finns", nu på Spotify !

Läs mer

Primkören Väst släpper ny skiva!

Läs mer

På grund av för få anmälda deltagare har vi tvingats ställa in inspirationsdagen den 30 september.

Läs mer

Vill du… - berätta om Jesus genom sång och musik? - utveckla dig i ledarskap? - utveckla din musikalitet? - vara en förebild för unga människor? - ha väldigt roligt? Då är du kanske Canticums nästa körledare! Kören söker nu en ny körledare från och

Läs mer

Nu kan du och din förening preliminärboka ELMus instrument och/eller ljudanläggning för era musikevenemang! Läs mer  

Läs mer

© 2017 ELM Syd. All Rights Reserved