Barnverksamhetsinspiratör (BVI)

Barnverksamhetsinformatör (BVI)

BVI vill uppmuntra och stödja den fantastiska ideella verksamhet som sker runt om i landet. Många lägger ner många timmar på juniorer, hobby och söndagsskoleverksamhet. BVI vill ge uppmuntran och praktisk hjälp så att glädjen och medvetenheten i de olika uppgifterna ökar.

Huvuduppgifter:
• BVI har kontakt med olika föreningar och enskilda. De försöker möta deras behov genom föredrag, praktiskt vägledning och samtal samt ordnar också inspirationsdagar under året som är öppna för alla.
• BVI samordnar och stöttar den lägerverksamhet som sker bland barn och yngre tonåringar på ELMs missonsgårdar.
• BVI tipsar om nytt material och gör eget sådant som kan passa verksamheten.
• BVI uppmärksammar och lyfter fram barnverksamheten genom artiklar, info, föredrag och annonser.

 

ELM Syds barnverksamhetsinspiratör

 

Jag heter Sofia Ödman och jag tycker om att jobba med Bibeln, barn, pedagogik och organisation. Sedan mitten av augusti 2017 är jag anställd på 10 % av ELM Syd för att ta hand om och utveckla den materialbank som finns för läger och föreningar. Jag bor i Bredäng, Stockholm, är gift och har fyra barn. Vi är med i Roseniuskyrkan där jag bland annat är söndagsskollärare.

Förutom arbetet med ELM Syd arbetar jag 30 % för Salt (Barn och unga i EFS) som SKATTEN-inspiratör, jag gör Bibeläventyr och jag jobbar med en del administration i mina barns friidrottsklubb.

Jag är uppvuxen i Kinna men har snart bott halva mitt liv i Stockholm. Jag är grundskollärare i botten, men har mest jobbat i församling och kristna organisationer. Jag ser fram mot att få lära känna alla er som är engagerade i barnverksamheten i ELM Syd – på läger eller i lokala föreningar. Om ni har några tankar kring det material som finns, eller som ni skulle vilja fanns, hör av er!

Hälsningar Sofia Ödman  Kontaktuppgifter

 

Information från ELM Syd

 ELM Syds barnverksamhetsinspiratör, Annika Hector Madvig har valt att säga upp sin anställning fr.o.m. mars 2020, efter en längre tids sjukskrivning för utmattning. Så här skriver Annika själv:

”Tröttheten har kommit smygande under sista åren och i höstas upptäckte jag att det blivit ohållbart, trots att jag hade en stark vilja att fortsätta arbeta. Frustrationen över att inte orka har varit påtaglig, samtidigt som tacksamhet också vuxit fram för de insikter Gud gett –  om mig, om livet och om vem Han är!”

Vi ser med tacksamhet bakåt på det som Annika har bidragit med under sin korta tid som anställd i ELM Syd. Hon har med sin person och insatser glatt människor och skapat vision för barnverksamheten.

Sofia Ödman har fått utökad tjänst till 20% och det är fyra anställda som stöd i sommarens aktiviteter. ELM Syd arbetar med visioner för barnverksamhetens viktiga arbete tillsammans med andra grupper inom ELM. Kanske du som läser detta brinner extra för barnverksamheten i ELM? Ta kontakt med Christer Unosson om du känner en kallelse att arbeta med barn- och ungdomsverksamhet eller har andra goda idéer.

Livet blir inte alltid som vi tänkt oss. Det märker vi med önskvärd tydlighet i dessa coronatider. Vi förstår vår litenhet och får en möjlighet att få rätt perspektiv. Och vi vet att vi har en Gud som har gett oss frälsning och hopp genom Jesus Kristus.

ELM  Syds styrelse

© 2017 ELM Syd. All Rights Reserved