Barnverksamhetsinspiratör (BVI)

Barnverksamhetsinformatör (BVI)

BVI vill uppmuntra och stödja den fantastiska ideella verksamhet som sker runt om i landet. Många lägger ner många timmar på juniorer, hobby och söndagsskoleverksamhet. BVI vill ge uppmuntran och praktisk hjälp så att glädjen och medvetenheten i de olika uppgifterna ökar.

Huvuduppgifter:
• BVI har kontakt med olika föreningar och enskilda. De försöker möta deras behov genom föredrag, praktiskt vägledning och samtal samt ordnar också inspirationsdagar under året som är öppna för alla.
• BVI samordnar och stöttar den lägerverksamhet som sker bland barn och yngre tonåringar på ELMs missonsgårdar.
• BVI tipsar om nytt material och gör eget sådant som kan passa verksamheten.
• BVI uppmärksammar och lyfter fram barnverksamheten genom artiklar, info, föredrag och annonser.

 

ELM Syds barnverksamhetsinspiratörer

Jag heter Annika Hector Madvig och bor med min familj, man och våra tre barn, utanför Örkelljunga. Vi trivs och hör hemma i ELM-föreningen i Eket. Jag har verkligen sett fram
mot att få börja jobba som ELMs barnverksamhetsinspiratör! Men det har inte alltid varit så. Den kallelse jag upplevde för tjänsten har fått växa fram under en längre tid. Från början varken ville eller trodde jag att jag hade vad som krävdes. Men på olika sätt upplever jag att Gud visat mig att det är Han som utrustar och bär! Det jag ska få bli en del av är Hans rike och hans stora angelägenhet. Därför vågar jag mig på detta och ber om att jag skall få bli till nytta och välsignelse, Gud till ära! Be gärna för mig och min familj!

Det finns mycket spännande att jobba med i denna trettioprocentiga anställning! Jag har fått en härlig arbetsbeskrivning som man säkert skulle kunna jobba med på 150 procent. Så en utmaning blir för mig blir att lösa ekvationen – 150 procents hjärta på 30 procents arbetstid. Men igen, Gud får leda! Som barnverksamhetsinspiratör får jag bland annat tjäna genom:

  • att samordna information mellan missionsgårdar, föreningars barnledare, styrelser och anställda. (Jag ska också hålla kontakt med andra kristna organisationer i Sverige och Norden.)
  • att synliggöra barnverksamheten i ELM!
  • att handleda sommaranställda.
  • att utveckla lägerverksamheten tillsammans med gårdarnas lägerkommittéer.
  • att inspirera och uppmuntra ELM-föreningarnas viktiga barnledare.
  • att stötta familjer i att dela den kristna tron i hemmen.
  • … och mycket annat.

Kan jag vara till hjälp för Dig eller din förening, tveka inte att höra av Dig!

Jag kommer i huvudsak att arbeta tisdagar. Då finns jag på Strandhems Missionsgård.
Till en början kommer du att kunna följa mitt arbete genom glimtar här på hemsidan och mailutskick. Inom det närmaste vill jag också satsa på att skaffa ett Instagramkonto som:

  • visar glimtar från verksamheten.
  • samlar info om alla viktiga datum och event för barnen i ELM.
  • kommunicerar förbönsämnen.

Nu är vi två barnverksamhetsinspiratörer – vad innebär det?

Ja, jag är så glad för min kollega, Sofia Ödman, som varit anställd av ELM Syd sedan augusti 2017! Nu kan vi bolla idéer tillsammans, men vi har ändå våra olika ansvarsuppgifter. Hon är anställd på 10 procent för att utforma och sprida undervisningsmaterial till läger och barngrupper. Behöver du hjälp med din samlingsplanering har hon många bra tips!

Om du däremot har andra frågor eller idéer kring barnverksamheten, till exempel som att få lägerdagsfoldrar distribuerade, bolla upplägget för föreningens barngrupper eller lämna annan respons, så kom till mig!

Hälsningar Annika Hector Madvig  Kontaktuppgifter

 

Jag heter Sofia Ödman och jag tycker om att jobba med Bibeln, barn, pedagogik och organisation. Sedan mitten av augusti 2017 är jag anställd på 10 % av ELM Syd för att ta hand om och utveckla den materialbank som finns för läger och föreningar. Jag bor i Bredäng, Stockholm, är gift och har fyra barn. Vi är med i Roseniuskyrkan där jag bland annat är söndagsskollärare.

Förutom arbetet med ELM Syd arbetar jag 30 % för Salt (Barn och unga i EFS) som SKATTEN-inspiratör, jag gör Bibeläventyr och jag jobbar med en del administration i mina barns friidrottsklubb.

Jag är uppvuxen i Kinna men har snart bott halva mitt liv i Stockholm. Jag är grundskollärare i botten, men har mest jobbat i församling och kristna organisationer. Jag ser fram mot att få lära känna alla er som är engagerade i barnverksamheten i ELM Syd – på läger eller i lokala föreningar. Om ni har några tankar kring det material som finns, eller som ni skulle vilja fanns, hör av er!

Hälsningar Sofia Ödman  Kontaktuppgifter

 

© 2017 ELM Syd. All Rights Reserved