Sommaranställda 2019

ELM Syd har anställt fyra ungdomar som ska jobba på barnlägren under sommaren. De presenterar sig själva här.

Mitt namn är Johanna Yngvesson och jag är en glad tjej med mycket energi som kommer från Örkelljunga. Under läsåret 2018/2019 har jag gått en bibellinje på Åredalens Folkhögskola i Jämtland. Där har jag fått utöva några av mina fritidsintressen som är friluftsliv och träning. Utöver det tycker jag om att musicera, framför allt spela saxofon, och lyssna på musik. Något som har varit viktigt för mig och som fortfarande är viktigt är att få åka på läger. Dels som deltagare, dels som ledare. I sommar hoppas jag att få lära känna Gud bättre, men också många nya barn, ungdomar och ledare. Jag hoppas att få använda mina gåvor i Guds rike och dela Jesus med barnen. Sommaren vill jag ska bli fylld av glädje, gemenskap och gudsmöten. Ett bibelord som jag tar med mig in i sommarens arbete är Kolosserbrevet 1:11 ”Då ska hans härlighets makt styrka er och ge er all kraft till att vara uthålliga och tåliga i allt.”

Jag heter Benjamin Frykman och är uppvuxen i Kungälv som ligger 2 mil norr om Göteborg. Under hela min uppväxt har jag varit engagerad i Kastalakyrkan som är en del av Kungälvs församling. Där har jag främst varit ideellt engagerad i barn och ungdomsarbetet. När jag inte är i kyrkan och hjälper till så tränar jag eller läser teologiska och skönlitterära böcker. Det senaste läsåret har jag gått på Strandhems bibel- och lärjungaskola. I sommar hoppas jag på mycket tid av lek och samtal med barnen som deltar på de olika lägren. Jag brinner mycket för att förmedla Guds ord och undervisning till barn och ungdomar vilket gör att jag kommer att hålla en hel del av de olika undervisningspassen. Ett bibelord som jag hoppas ska prägla mig och barnen i sommar är Filipperbrevet 4:4 ”Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er”.

Jag heter Sofia Almfjord, är 22 år och kommer från Osby. Just nu går jag danslinjen på Löftadalens folkhögskola i Åsa, utanför Kungsbacka där jag också bor. Sedan vill jag vidareutbilda mig inom dans. På fritiden tycker jag om att lyssna på poddar om kristen tro eller psykologi och promenera i skogen. I sommar ser jag fram emot att få träffa alla barn och ledare och få lära varandra mer om Jesus och njuta av lägerandan! Och jag vill lära mig att kunna stå på händer i gräset! Det ska bli roligt att få komma tillbaka till lägergårdarna där jag själv varit på läger. Det här bibelordet tar jag med mig in i sommarens arbete, Markusevangeliet 10:15: ”Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.”

Jag heter Emilia Ahlberg, är 20 år och kommer från Enköping. Det senaste året har jag gått på Strandhems bibel- och lärjungaskola vilket har varit ett fantastiskt år på många olika sätt. På min fritid gillar jag att vara kreativ på olika sätt, rida, vara i naturen och vara med vänner, familj och pojkvän.

Jag tycker det ska bli mycket spännande att få vara barnledare i sommar. Jag ser fram emot att få hänga och leka med barnen i sommar och få dela deras glädje. Jag ser också fram emot att få växa i ledarrollen och i de uppgifter som det innebär. Jag hoppas det ska bli en mycket lärorik, glädjefylld, rolig och fin sommar.

Två bibelverser som jag tar med mig i sommar är: ”Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.” (Fil. 4:6–7) och ”Detta är mitt bud: att ni ska älska varandra så som jag har älskat er.” (Joh. 15:12)

© 2017 ELM Syd. All Rights Reserved