Nyheter

Den 14 januari var det dags för årets januarimöte i Hjärsåslilla. Dagen började i Knislinge kyrka där Fredrik Carlsson ledde högmässan i en fullsatt kyrka.

Efter kyrkan var vi många som åt en god lunch i missionshuset.

Eftermiddagen inleddes av mötesledaren Magnus Nilsson. Vi sjöng sången ”Herrens nåd är var morgon ny! Varför skulle vi sörja?” En passande början på eftermiddagens tema ”Det är på riktigt – Nåden räcker för alla”. Efter sången gick barnen med Miriam Göransson till barnsamling i källaren. Samuel Bengtsson predikade med utgångspunkt från Johannesevangeliet 3:16: Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Nåd är något vi får – inget vi förtjänar!

Efter predikan fick vi lyssna till missionärsparet Henrik och Rebecca Andersson som varit i Peru under ett år. Vi fick en liten inblick i hur det kan vara på missionsfältet. Henrik bokade in sig för 3 predikningar under terminen, trots att han bara läst spanska en månad!

Före fikat fick vi ge kollekt till ELM Syd, och dagens två seminarier presenterades.

Efter fika samlades en grupp i ”Lilla salen” och Lars-Åke Nilsson ledde samlingen om profetian i Gamla testamentet och uppfyllelsen i nya. I ”Stora salen” samlades en grupp med Johannes Jansson som ledare, för att lära mer om apologetik.

Någon summerade  eftermiddagen: ”Man blir intresserad och vill gå hem och läsa mer” och med 2 Timoteusbrevet 3:16: ”Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet”.

Karin Andersson

 

Bild: Henrik Nilsson

© 2017 ELM Syd. All Rights Reserved